|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324) Chleb na zakwasieNa dwie długie i wąskie blaszki, z nasionami słonecznika lub lnu
Składniki:
Sposób przygotowaniaMąki+ płatki owsiane +woda ( 6-7 szklanek) wymieszac z zakwasem, odstawic na noc. Rano odebrac pół szklanki zakwasu i w zamkniętym słoiczku odstawic do lodówki do nastepnego chleba.Rano dodac ziarna ( słonecznik , len - tak do 1,5 szklanki ) i sól. Przełożyc do dwóch wysmarowanych blaszek( wąskich i długich) i piec ok 1,5 godz w 180 stopniach.Po wystudzeniu mozna posmarowac wierzch oliwą.SmacznegoNa zdjęciu chleb jest z ziarnami lnu. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|