Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
anetkaKuchcik (100)

Babka jogurtowo-bananowa

Wspaniała,wilgotna

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • białka, 4 szt.
  • budyń, 2 szt.
  • cukier, 1 szkl.
  • mąka , 2 szkl.
  • jogurt naturalny, 330 ml
  • olej, 200 ml
  • proszek do pieczenia, 2 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka i razem ubijać jeszcze 10 minut.Mąkę wymieszać z budyniami bananowymi i proszkiem do pieczenia.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę,jogurt i olej (aż do wyczerpania składników).Wyłożyć do wysmarowanej dużej podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piec 45 min. Smacznego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650