|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324) Tarta szpinakowaSmaczna
Składniki:
Sposób przygotowaniaSpód:zagnieśc ciasto z mąki,masła,1 zółtka,2 łyżek śmietany, szczypty soli. Włożyc do lodówki na 30 min, potem rozłożyc na dnie dużej blaszki i piec ok 30 min. w temp.220 stopni.Szpinak do tarty: zeszklic w oleju na patelni cebulę pokrojoną w kostkę,rozgrzac mrozony szpinak, dodac cebulę, tarty żółty ser, jajka, śmietanę, startą gałkę muszkatołową, zgniecione 2 lub 3 ząbki czosnku, sól ,pieprz do smaku, podgotowac w garnku mieszając aż połączą się wszystkie składniki. Wylac na podpieczone ciasto i razem piec ok 35 min. w 180 stopniach.Smacznego |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|