Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Marynata grilowa do drobiu

Marynujemy 24 godziny ale można i mniej.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: grillowane
  • Liczba porcji: więcej
  • na grilla
Składniki:
  • bazylia, 1 łyżk.
  • szałwia, 1 łyżk.
  • tymianek, 1 łyżk.
  • skórka cytrynowa, 1 szt.
  • sok z cytryny, 20 ml
  • oliwa z oliwek, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Pół szklanki oliwy mieszamy z ćwierć szklanki soku z cytryny i startą skórką cytrynową (wcześniej sparzonej). Do tego dodajemy różne świeże zioła (jakie mamy ale do drobiu wg mnie najlepiej pasuje tymianek, bazylia, ew. szałwia) – kilka łyżek. Marynujemy 24 godziny ale można i mniej.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650