Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Wątróbka a'la Bartek DSC00760.JPG
Wątróbka a'la Bartek
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bartinMłodszy Kucharz (329)

Wątróbka a'la Bartek

Wątróbka z ryżem

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • wątróbka drobiowa, 1 kg
  • cebula, 1 szt.
  • mleko, 0.5 l
  •  
Sposób przygotowania

Wątróbkę moczymy w mleku przez 15 min. Następnie kroimy cebulke w paski i moczymy w wodzie przez 15 min. W tym czasie wątróbke smażymy na oleju (oliwa z oliwek) przyprawiami sola i pieprzem nastepnie wrzucamy cebulke.Możemy to tego ugotować ryż i podać z ogórkiem kiszonym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650