|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: TrinNnitySzef Kuchni (1150) Parówki z mięsa króliczegoCoś dla wielbicieli mięsa króliczego Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso królicze i wieprzowinę pokrajać w kawałki, wyżyłować, wymieszać dokładnie z solą i saletrą i przenieść w chłodne miejsce. Po upływie 24 godz. przepuścić mięso 3 razy przez maszynkę, zakładając za każdym razem drobniejsze sitko. Zmielone mięso dokładnie wyrobić, dodając stopniowo tyle wody, ile zdoła ono wchłonąć. Do masy mięsnej dodać do smaku starannie rozdrobnione przyprawy i znowu wyrabiać, aż do otrzymania jednolitej gładkiej masy. Napełniać jelita ścisło, ale ostrożnie, aby nie pękły, przekręcając co 10 cm. Po napełnieniu powiesić parówki w wędzarni i opiekać w dymie gorącym lub wędzić w dymie ciepłym, Uwędzone parówki wrzucić na kilka minut do wrzącej wody (nie gotować), wyjąć, ostudzić i wynieść do spiżarni. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|