Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Śledzie zawijane Śledzie zawijane.jpg
Śledzie zawijane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Śledzie zawijane

Bo śledzik dobry jest... chyba każdy wie do czego?!

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • śledź, 150 g
  • ser żółty, 30 g
  • ogórek , 50 g
  • cebula, 20 g
  • majonez, 20 g
  • szczypiorek, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie po wymoczeniu, oczyścić, przekroić wzdłuż na połówki. Pokroić ser i ogórek kwaszony w paski, cebulę w półplastry. Na wewnętrznej stronie każdej połówki śledzia położyć pasek sera i ogórka oraz półplaster cebuli. Połówki zwijać ściśle i spinać wykałaczkami. Ułożyć na półmisku i zalać majonezem ze szczypiorkiem. Podawać z ziemniakami i surówką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650