Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryba w pikantnym sosie rybka-pikantna.jpg
Ryba w pikantnym sosie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Ryba w pikantnym sosie

Sos pikantny kupiony lub własnego wykonania.

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • liście laurowe, 1 szt.
  • olej, 10 g
  • cebula, 20 g
  • ryby, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować osoloną wodę z dodatkiem upieczonej cebuli, liścia laurowego, kwasku cytrynowego i innych przypraw. Oczyszczoną rybę lub filety włożyć do gotującej się wody i gotować 15 min. na słabym ogniu. Przez ten czas zrobić sos pikantny. Rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na półmisku i polać gorącym sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650