|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaWieprzowinę, słoninę i szynkę pokrajać w paski, z uszu wyciąć grube chrząstki, resztę drobno pokrajać. Cebule drobno posiekać, czosnek utrzeć. Wszystkie składniki razem z przyprawami dobrze wymieszać i włożyć do żołądka. Otwory w żołądku zawiązać albo zaszyć, włożyć roladę do wody zakwaszonej octem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i gotować 2 godz. licząc od chwili zawrzenia wody. Roladę wyjąć, ułożyć na desce, nakryć drugą deską obciążoną kamieniem i wynieść w chłodne miejsce na 24 godz. Przechowywać ją można 2 tygodnie (w czasie zimy), najlepiej owiniętą płótnem zwilżonym octem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|