Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Zapisz jako PDF

Ryba pieczona z ziemniakami ryba-pieczona-z-ziemniakami.jpg
Ryba pieczona z ziemniakami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Ryba pieczona z ziemniakami

Przepis babci.

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • olej, 15 g
  • ziemniak, 200 g
  • ryby, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Rybę oczyścić i posolić. Ziemniaki przekroić na 2 lub 4 część w zależności od wielkości, wymieszać z solą i pieprzem. Na formy wlać część oleju. Nadziać rybę częścią ziemniaków i usmażyć ją grzbietem do góry. Pozostałe ziemniaki ułożyć wokół ryby. Polać pozostałą ilością oleju i piec w dobrze nagrzanym piekarniku, podawać na gorąco. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650