Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryba pieczona w śmietanie ryba-zapiekana-w-śmietanie.jpg
Ryba pieczona w śmietanie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Ryba pieczona w śmietanie

Rodzaj ryby oraz grzyby według uznania.

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • olej, 15 g
  • mąka , 2 g
  • śmietana, 50 g
  • natka pietruszki, 2 g
  • pieczarka, 50 g
  • ryby, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, posolić i pozostawić na ok. 15 min. Grzyby świeże umyć, pokroić w kostkę i udusić w małej ilości tłuszczu do parowania wody. (Grzyby suszone umyć, namoczyć na parę godzin ugotować, odsączyć i pokroić). Bułkę pokroić w kostkę, dodać grzybów, posolić i zrumienić. Rybę nadziać częścią grzybów i spiąć wykałaczkami. Następnie umieścić na ogniotrwałym półmisek obłożyć pozostałymi grzybami z bułką, polać śmietaną wymieszać z mąką, solą i pieprzem. Wstawić rybę do piekarnika i upiec. Podawać posypaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650