Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Sałatka z czerwonej kapusty I

Przyprawy do smaku.

Składniki:
  • czerwona kapusta, 200 g
  • olej, 10 g
  • jabłko, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Zagotować wodę z dodatkiem soli, wrzucić kapustę do wrzątku i po ok. 3 min. odcedzić. Rozpuścić w wodzie kwasek cytrynowy, polać nim kapustę i wymieszać. Pozostałe składniki sałatki oczyścić, rozdrobić i dodać do wystudzonej kapusty. Dokładnie wymieszać. Olej z paroma łyżkami wody, cukrem, solą i przyprawami roztrzepać i dodać do sałatki. Jeszcze raz wymieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650