Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Barbarki

Pierożki zapiekane

  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • boczek , 100 g
  • ser żółty, 150 g
  • olej, 15 g
  • żółtka, 1 szt.
  • mąka , 350 g
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, zrobić wgłębienie, wlać tyle wrzątku, żeby po wymieszaniu z mąką pozostał niewielki wianuszek suchej mąki. Dodać żółtko, olej i szczyptę soli. Ciasto wyrobić, przykryć naczyniem. Przygotować farsz z tego co akurat mamy pod ręką może być warzywny, może być mięsny. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić w niewielkie kwadraty. Na każdy kwadrat nakładać farsz i lepić pierożki. Zagotować wodę, posolić, wrzucać do niej pierożki i gotować ok. 3 min, po czym wodę odcedzić, a pierożki wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Posypać startym serem, następnie polać stopionym boczkiem i zapiekać w gorącym piekarniku przez ok. 20 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650