Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Kluski kładzione

Kluseczki z miseczki

Składniki:
  • jajka, 0.25 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 50 g
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, wsypać do naczynia, dodać jajo, sól i taką ilość wody, aby ciasto można było nabierać łyżką. Wymieszać starannie łyżką na gładką, niezbyt gęstą masę. Powietrze wprowadzone w czasie wyrabiania spulchnia ciasto. Zagotować wodę z solą. Do wrzątku kłaść kluski łyżką maczając w wodzie. Gotować pod Przykryciem na słabym ogniu. Kluski wybierać łyżką cedzakową i dobrze osaczać. Podawać z tłuszczem lub sosami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650