|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Schabowe po zbójnickuWyszukane wydanie zwykłych schabowych.
Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso umyć, pokroić na kotlety i zbić tłuczkiem - przyprawić solą i pieprzem. Utrzeć bryndzę z masłem, doprawić pieprzem i dodać drobniutko posiekaną cebulkę. Kotlety natrzeć z jednej strony przygotowaną masą bryndzą i ciasno zwinąć w rulon. Zapanierować w mące, jajku i bułce i wrzucić na gorący olej. Podsmażyć z każdej strony na złoty kolor, pilnując aby mięso w środku się zrobiło. Przed samym podaniem posypać startym oscypkiem i podawać z surówką z kapusty kiszonej. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|