Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Schabowe po zbójnicku CIMG3663.jpg
Schabowe po zbójnicku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Schabowe po zbójnicku

Wyszukane wydanie zwykłych schabowych.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • schab , 80 dag
  • bryndza , 25 dag
  • masło klarowane, 3 łyżk.
  • mąka , 2 łyżk.
  • cebula, 1 szt.
  • jajka, 2 szt.
  • oscypek , 4 łyżk.
  • bułka tarta , 100 g
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • olej, 50 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na kotlety i zbić tłuczkiem - przyprawić solą i pieprzem. Utrzeć bryndzę z masłem, doprawić pieprzem i dodać drobniutko posiekaną cebulkę. Kotlety natrzeć z jednej strony przygotowaną masą bryndzą i ciasno zwinąć w rulon. Zapanierować w mące, jajku i bułce i wrzucić na gorący olej. Podsmażyć z każdej strony na złoty kolor, pilnując aby mięso w środku się zrobiło. Przed samym podaniem posypać startym oscypkiem i podawać z surówką z kapusty kiszonej.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650