Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246) Schabowe po zbójnickuWyszukane wydanie zwykłych schabowych. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: więcej
schab , 80 dag
bryndza , 25 dag
masło klarowane, 3 łyżk.
mąka , 2 łyżk.
cebula, 1 szt.
jajka, 2 szt.
oscypek , 4 łyżk.
bułka tarta , 100 g
sól, 1 szczypta
pieprz, 1 szczypta
olej, 50 g
Mięso umyć, pokroić na kotlety i zbić tłuczkiem - przyprawić solą i pieprzem. Utrzeć bryndzę z masłem, doprawić pieprzem i dodać drobniutko posiekaną cebulkę. Kotlety natrzeć z jednej strony przygotowaną masą bryndzą i ciasno zwinąć w rulon. Zapanierować w mące, jajku i bułce i wrzucić na gorący olej. Podsmażyć z każdej strony na złoty kolor, pilnując aby mięso w środku się zrobiło. Przed samym podaniem posypać startym oscypkiem i podawać z surówką z kapusty kiszonej.