Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Sałatka z pieczonej papryki

Po upieczeniu papryki obrać skórkę.

Składniki:
  • papryka, 200 g
  • natka pietruszki, 100 g
  • pomidor, 100 g
  • cebula, 50 g
  •  
Sposób przygotowania

Paprykę umyć, ułożyć na blasze i wstawić do gorącego piekarnika. Piec do momentu, aż skórka zacznie odstawać, potem włożyć naczynia z przykryciem i pozostawić do ostygnięcia. Następnie obrać ze skórki i wyjąć gniazda nasienne. Przygotować zalewę oleju . Paprykę w całości lub pokrojoną zalać zalewą. Pozostałe składniki sałatki oczyścić, pokroić, dodać papryki i wymieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650