Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kalmary w warzywach DSCF0135s (kalmary w warzywach).jpg
Kalmary w warzywach
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Kalmary w warzywach

Nie dość, że ryba to jeszcze z warzywami - samo zdrowie

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • olej, 20 g
  • koncentrat pomidorowy, 20 g
  • cebula, 50 g
  • marchew, 100 g
  • kalmar, 150 g
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować kalmary w osolonej wodzie. Marchew zetrzeć na tarce o dużych otworach i udusić na tłuszczu (użyć część tłuszczu). Na pozostałym tłuszczu udusić cebulę pokrojoną w plastry. Połączyć marchew z cebulą, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i keczup — dusić. Kalmary pokroić i dodać do warzyw. Podawać z ryżem lub ziemniakami. Można również zrobić ciasto naleśnikowe - kalmary maczać w cieście i smażyć na tłuszczu (to wersja bardziej kaloryczna :) 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650