Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Kalmary w czarnym sosie

Coś dla fanów kalmarów

Składniki:
  • kalmar, 150 g
  • śmietana, 50 g
  • musztarda, 1 łyżk.
  • koperek, 3 g
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Tuszki (nie rozmrożone) wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gol wlać do miękkości — odcedzić i studzić. Musztardę rozmieszać śmietaną, dodać sól, cukier, pieprz i kwasek cytrynowy smaku oraz posiekany koperek. Kalmary drobno pokroić, dodać musztardę i wymieszać. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Można stosować również inne surówki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650