|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Pasztet z królikaPyszny pasztet w sam raz na Wielkanoc.
Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso i podroby oczyścić, obrać cebulę - pokroić w plasterki. Przygotowane skłądniki przełożyć do kamionkowego naczynia dodać liść laurowy, ziele, zalaćwinem i odstawić na 8 godzin. Po upływie tego czasu wyjąć mięso i cebulę, przełożyć do rondla, dodać grzyby i dusić do miękkości - podlewając od czasu do czasu marynatą. Na samym końcu dodać podroby. Jak wszystkie składniki będą miękkie - rondel zdjąć z ognia. Mięso oddzielić od kości, następnie razem z podrobami, podgardlem i cebulą przepuścić 2-3 razy przez maszynkę do mięsa. Do masy dodać jajka i bułkę tartą - doprawić i wyrobić. Formę (jak do keksa) wyłożyć pergaminem i zapełnić masą - wstawić do piekarnika i piec 30 min. w temperaturze 150 stopni.Pasztet można podawać z majonezem, sosem czosnkowym lub ćwikłą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|