Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Drób z owocami

Bardzo porządny obiad

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • kurczak, 1 kg
  • owoce, 1 kg
  • tłuszcz, 30 g
  • sól, 1 szczypta
  • przyprawy, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Tuszkę oczyścić, posolić, natrzeć papryką lub przyprawą do drobiu. Owoce (jabłka, śliwki, czarne porzeczki, pomarańcze) umyć i osaczyć. Jabłka obrać i podzielić na części, porzeczki obrać z szypułek, a śliwki użyć w całości. Część owoców włożyć do tuszki. Tuszkę ułożyć w naczyniu ogniotrwałym, podlać tłuszczem, obłożyć pozostałymi owocami i piec polewając sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650