Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Ciastka z serem

Można dodaać paprykę i pieczarki

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • margaryna, 30 g
  • mąka , 80 g
  • ser żółty, 80 g
  • jajka, 1 szt.
  • ser topiony, 100 g
  • posiekana pietruszka, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, startego żółtego sera i żółtka zagnieść ciasto, zawinąć je w czystą ściereczkę i wstawić do lodówki na l godz. Następnie włożyć ciasto między dwa arkusze folii aluminiowej i rozwałkować. Szklanką wycinać krążki i piec ok. 5 min. w temperaturze 220°C, następnie wyjąć i ostudzić. Ser topiony rozetrzeć na masę, dodać ubite na pianę białko i drobno pokrojoną pietruszkę (albo oczyszczone, umyte i rozdrobnione pieczarki). Masę dokładnie wymieszać i nakładać na ciasteczka. Można je przybrać rzodkiewką, listkami sałaty itp 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650