Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Tort kakaowy z kremem mlecznym 554177_15209741(2).jpg
Tort kakaowy z kremem mlecznym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Tort kakaowy z kremem mlecznym

Dla dziecka nie ma lepszego

  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • jajka, 1 szt.
  • margaryna, 5 dag
  • smalec, 2 dag
  • kakao, 5 dag
  • cukier, 0.25 kg
  • mąka , 0.25 kg
  • mleko, 1 szkl.
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Cukier, masło, smalec, kakao i jajo utrzeć na pianę. Dodać mąkę, mleko i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min. Zrobić krem z reszty składników. Biszkopt po wystudzeniu przełożyć kremem. Możemy sprawdzić, czy biszkopt jest upieczony za pomocą zaostrzonego patyczka. Patyczek po wbiciu, a następnie wyciągnięciu z ciasta powinien być suchy. Przybrać owocami. Owocami można również przełożyć ciasto. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650