Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Wodniak

Ciasto drożdżowe

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • mąka , 0.5 kg
  • cukier, 0.25 kg
  • jajka, 3 szt.
  • margaryna, 0.25 kg
  • drożdże, 10 dag
  • aromat do ciast, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę rozetrzeć z drożdżami i tłuszczem, dodać całe jaja i zagnieść. Ciasto zawinąć w serwetkę i zatopić w zimnej wodzie na ok. 2 godz. Po wypłynięciu wyjąć z wody, dodać cukier i prędko wyrobić. Wyłożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650