Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Galaretka czekoladowa

Lepsza robiona niz ze sklepu

Składniki:
  • mleko zagęszczone (niesłodzone), 15 dag
  • kakao, 8 g
  • jajka, 0.25 szt.
  • cukier, 15 g
  • żelatyna, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie zagotować. Kakao rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody, dodać do gorącej żelatyny — wymieszać. Żółtko utrzeć z cukrem, dodać zagęszczone mleko, żelatynę z kakao i ubić trzepaczką lub zmiksować. Z białka ubić pianę, połączyć z masą, wymieszać, rozlać do salaterek i po­zostawić do zastygnięcia. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650