Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Potrawa z kapusty i boczku

Nie mylić z bigosem

Składniki:
  • kapusta, 25 dag
  • boczek , 2 dag
  • marchew, 5 dag
  • cebula, 5 dag
  • olej, 1 dag
  • jabłko, 8 dag
  • maggi, 0.5 łyżecz.
  • przyprawy, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, przekroić na 4 części, zalać wrzątkiem, posolić i gotować przez 5 min. Cebulę oczyścić, drobno pokroić i dusić na boczku w rondlu. Kapustę osaczyć, ułożyć w rondlu z cebulą i czosnkiem. Oczyszczoną marchew pokroić w plasterki i dodać do kapusty. Warzywa zalać wrzącym bulionem (może być woda i maggi), dodać przyprawy, zakryć i gotować ok. 34 min. Przez ten czas obrać jabłka, wyjąć gniazda nasienne, pokroić na cząstki i poddusić przez kilka minut na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Podawać kapustę obłożoną jabłkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650