Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Cukinia faszerowana ryżem

Troche zdrowia

Składniki:
  • cukinia, 20 dag
  • ryż , 15 g
  • olej, 2 dag
  • cebula, 5 dag
  • posiekana pietruszka, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

Cukinię wymyć i wydrążyć. Przygotować zasmażkę, dodać ryż opłukany zimną wodą oraz pokrojony w kostki wydrążony miąższ, dodać sól, pieprz i paprykę — podsmażyć. Tak przygotowanym farszem nadziać cukinię, po czym ułożyć ją w formie, dodać trochę wody i piec w piekarniku. Pod koniec pieczenia polać sosem śmietanowym, pomidorowym, chrzanowym itp. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650