Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Buraki czerwone ze śmietaną

Potrzebna będzie tarka

Składniki:
  • burak, 20 dag
  • margaryna, 15 g
  • mąka , 3 g
  • cebula, 2 dag
  • śmietana, 3 dag
  • sól, 3 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Buraki zalać wrzącą wodą, gotować do miękkości lub upiec w piekarniku. Po ostudzeniu obrać, zetrzeć na tarce o dużych lub małych otworach. Cebulę drobno pokroić, udusić na tłuszczu, dodać pianę rozrobioną z mąką i zagotować. Buraki dodać do cebuli, poć smażyć, doprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650