Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Buraki czerwone zasmażane buraczki-tarte.JPG
Buraki czerwone zasmażane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Buraki czerwone zasmażane

Warto sprawdzić

  • idealne dla dzieci
  • dieta
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • burak, 20 dag
  • margaryna, 15 g
  • mąka , 3 g
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Buraki zalać wrzącą wodą i gotować do miękkości lub upiec w piekarniku. Po ostudzeniu, obrać, zetrzeć na tarce o dużych lub małych otworach. Zrobić zasmażkę, połączyć z burakami, dodać sól, cukier, kwasek cytrynowy lub sok z cytryny i zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650