Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Buraczki czerwone młode

W podobny sposób można przyrządzić szpinak.

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szkl.
  • natka pietruszki, 2 g
  • koperek, 2 g
  • mąka , 3 g
  • cebula, 2 dag
  • smalec, 5 dag
  • burak, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Buraki i liście drobno poszatkować. Dodać parę łyżek wody i dusić. Cebulę drobno pokroić. Zrobić zasmażkę, dodać cebulę i rozprowadzić wywarem z buraków. Zasmażkę dodać do buraków razem z drobno pokrojonym koperkiem i na tka. Doprawić do smaku cukrem i kwaskiem cytrynowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650