Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Zielona fasola w sosie

Może być również fasola szparagowa

Składniki:
  • fasola zielona, 1 kg
  • masło, 2 dag
  • mąka , 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Obciągniętą z włókien fasolę pokrajać na połówki i ugotować w słonej wodzie, odcedzić. Z masła i mąki sporządzić zasmażkę, rozprowadzić ją rosołem, zaprawić solą, cukrem i sokiem cytrynowym. Do sosu tego włożyć osaczoną z wody fasolkę, zagotować i podawać do pieczeni lub jako danie jarskie, do kotletów z włoskiej kapusty. Zamiast zasmażki fasolę doprawić też można kwaśną śmietaną, rozmieszaną z mąką i szczyptą białego pieprzu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650