Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Fasola zielona

Samo zdrowie

Składniki:
  • fasola zielona, 0.5 kg
  • masło, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • mąka , 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Młodą, poszatkowaną cienko zieloną fasolę wrzucić na gotującą się wodę w dużym rondlu (wody powinno być bardzo dużo). Posolić i gotować na mocnym ogniu 10 minut. Odlać na durszlaku, przelać zimną wodą, a następnie wrzucić w masło zagotowane z odrobiną mąki. Wsypać pieprz i gotować: Zamiast mąki można wsypać garść tartej bułki, co lepiej. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650