Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Cebula w białym sosie po podlasku

Cebula szalotka

Składniki:
  • cebula, 50 dag
  • mąka , 1 dag
  • masło, 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mleko 2,0 % , 125 ml
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Obrane małe białe cebulki włożyć do rondla i zalać wrzącą wodą. Gotować, aż będą prawie miękkie. Wtedy wsypać płaską łyżeczkę soli, pogotować kilka minut, cebulki odcedzić. Rozpuścić w rondelku masło, zaprawić mąką i smażyć parę minut, pilnując wszakże, aby mąki nie przyrumienić. Wtedy wlać gorące mleko, dodać soli i pieprzu do smaku i gotować 2 minuty. Wyłożyć gorącą cebulę na salaterkę i polać ją tym sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650