Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Buraki

Smacznego :)

Składniki:
  • burak, 1 kg
  • smalec, 5 dag
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 6 dag
  • ocet winny , 1 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Opłukane buraki czerwone sparzyć i ugotować w miękkiej wodzie. Gdy są miękkie, obrać z łupin i pokroić w cienkie paski. W rondel włożyć dużo świeżego smalcu, rozgrzać, wsypać łyżkę mąki, niech się razem zagotuje, pilnując, aby się nie rumieniło. Posolić, wlać przegotowanego octu, włożyć buraki, a w końcu wlać parę łyżek kwaśnej śmietany. Przykryć i dusić jeszcze z pół godziny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650