Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Surówka ze wszystkich jarzyn

Można powiedzieć wielowarzywna

Składniki:
  • marchew, 10 dag
  • kalarepa, 5 dag
  • rzodkiew (pęczek), 1 szt.
  • ogórek , 15 dag
  • sałata, 1 szt.
  • jajka, 2 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • śmietana, 125 ml
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • musztarda, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Wszystkie jarzyny: marchew, kalarepę, rzodkiewką, ogórek, sałatą głowiastą pokrajać drobno, wymieszać z siekanym koprem i odrobiną posiekanej zielonej pietruszki, posypać solą i zostawić przez godziną na salaterce, przyciśnięte talerzykiem. Następnie jaja ugotować na twardo, posiekać białka i dodać do jarzyn, zaś żółtka rozetrzeć ze śmietaną, szczyptą soli, cukru i trochę musztardy albo soku cytrynowego. Z sosem tym miesza się jarzyny i podaje jajko przystawkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650