Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Mazurska sałatka z marchwi

Sosem polać marchew.

Składniki:
  • marchew, 30 dag
  • sałata, 1 szt.
  • żółtka, 1 szt.
  • masło, 2 dag
  • ocet, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować do miękkości marchewki w dużej ilości wody. Po ugotowaniu wyjąć je z wody i zupełnie ostudzić, po czym pokrajać na kawałeczki i włożyć w salaterkę wysłaną listkami sałaty. Rozetrzeć jedno ugotowane żółtko z łyżką masła, dodać ocet, sól i pieprz do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650