Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Surówka z kapusty z burakiem

Kapusta i buraki pyszności

Składniki:
  • kapusta kwaszona, 30 dag
  • burak ćwikłowy, 9 dag
  • cukier, 4 g
  • olej, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zetrzeć obranego buraka na drobnej tarce i wycisnąć. Kapustą odsączyć z nadmiaru kwasu i posiekać. Włożyć do salaterki kapustę, wlać sok z buraka, dodać cukier do smaku i olej. Wymieszać. Podawać do potraw 2 wieprzowiny, wołowiny, ryb, ziemniaków, kasz. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650