Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Sałatka z cebuli

Pyszny dodatek do drugiego dania.

Składniki:
  • cebula, 20 dag
  • ocet, 1 łyżecz.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • śmietana, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 0 dag
  •  
Sposób przygotowania

Pokrajać cebulę w drobne piórka. Zagotować 3/4 szklanki wody zakwaszonej octem lub kwaskiem, dodać do smaku soli i pół łyżeczki cukru, jeden liść bobkowy. Wrzucić cebule do gotującej się wody, żeby były na pół twarde, odcedzić i dobrze ostudzić. Dodać 3 łyżki śmietany i doprawić do smaku solą i pieprzem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650