Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Kotlety z płatków owsianych

Płatki owsiane wzamian bułki tartej

Składniki:
  • płatki owsiane, 18 dag
  • jajka, 2 szt.
  • cebula, 8 dag
  • masło, 2 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • szczypiorek, 1 szt.
  • lubczyk, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Płatki owsiane zalać 1 1 wrzącej wody. Gotować na wolnym ogniu, mieszając, aby się nie przypaliły, ostudzić. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na tłuszczu, dodać do ostudzonych płatków. Wbić jaja, dokładnie wymieszać, dodać do smaku soli i pieprzu, formować małe kotleciki. Otaczać w tartej bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu, najlepiej oleju. Podawać posypane posiekanym drobno lubczykiem i szczypiorkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650