Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Babka z kaszy i ziemniaków

Coś oryginalnego

Składniki:
  • ugotowane ziemniaki, 1 kg
  • kaszka krakowska, 0.75 szkl.
  • jajka, 2 szt.
  • masło, 4 dag
  • posiekany koper, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szt.
  • tłuszcz, 1 łyżecz.
  • bułka tarta , 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki utłuc starannie lub przepuścić przez maszynkę, wsypać kaszę, dodać 2 żółtka, masło. Wszystko utrzeć w misce. Osolić i delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą oraz posiekanym koperkiem. Masę wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką rondla lub naczynia ogniotrwałego i piec 30—40 min. Podawać z kwaśną śmietaną lub topionym masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650