Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Białostocka sałatka ze świeżych grzybów III

Ostatnia wersja ze znanych mi białostockich sałatek z grzybami.

Składniki:
  • kapelusz borowika, 40 dag
  • sok z cytryny, 1 szt.
  • olej, 4 łyżk.
  • cebula, 2 szt.
  • koniak , 25 g
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczone borowiki pokrajać wzdłuż, przepłukać w lekko zakwaszonej wodzie, osuszyć ściereczką i smażyć na rozgrzanym oleju około 8 min. Osobno lekko poddusić posiekaną cebulę. Wymieszać składniki, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i jeszcze chwilę przesmażyć. Następnie dodać koniak i pietruszkę, odstawić w chłodne miejsce, najlepiej na około 3 godziny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650