Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Kotleciki z grzybów

Troche grzybów, trochę mięsa i prosze...

Składniki:
  • świeży grzyb, 0.25 kg
  • masło, 2 dag
  • cebula, 5 dag
  • groszek zielony, 2 łyżk.
  • wieprzowina , 10 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • bułka tarta , 10 dag
  • tłuszcz, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Do sporządzenia tej potrawy nadają się każde grzyby. Oczyszczone 1 drobno pokrajane włożyć do rondla, dodać masło i drobno pokrajaną cebulę, udusić do miękkości na małym ogniu bez wody. Do uduszonych i przestudzonych grzybów dodać zielony groszek, drobno posiekane mięso, sól, pieprz oraz usiekaną zieloną pietruszkę. Dodać jajo i tyle tartej bułki, aby masa nadawała się do formowania kotlecików. Smażyć szybko w mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać z młodymi ziemniakami lub kaszą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650