Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Grzyby z kapustą i mięsem Grzyby z kapustą i mięsem.jpg
Grzyby z kapustą i mięsem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Grzyby z kapustą i mięsem

No nie powiem, żeby to było lekko strawne :)

Składniki:
  • świeży grzyb, 2 kg
  • kapusta, 2 kg
  • mięso, 50 dag
  • śmietana, 0.25 l
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę opłukać i drobno pokroić, wrzucić do naczynia. Grzyby wymyć kilkakrotnie i wrzucić do drugiego naczynia. Kapustę sparzyć wrzątkiem (1,5 1) i przykryć pokrywą. Grzyby też sparzyć wrzątkiem i również przykryć. Do pozostałej wrzącej wody (2 1) wrzucić mięso i gotować do miękkości. Kapustę i grzyby po 10 min. odkryć i odsączyć z wody. Grzyby pokroić na drobne części. Mięso wyjąć, a do wywaru włożyć kapustę i grzyby. Uzupełnić wodę. Całość gotować 20 min. Następnie dodać sól i pieprz do smaku i gotować przez minutę. Odstawić z ognia i przyprawić śmietaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650