|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: iva78Kucharz (795) Grzyby z kapustą i mięsemNo nie powiem, żeby to było lekko strawne :) Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę opłukać i drobno pokroić, wrzucić do naczynia. Grzyby wymyć kilkakrotnie i wrzucić do drugiego naczynia. Kapustę sparzyć wrzątkiem (1,5 1) i przykryć pokrywą. Grzyby też sparzyć wrzątkiem i również przykryć. Do pozostałej wrzącej wody (2 1) wrzucić mięso i gotować do miękkości. Kapustę i grzyby po 10 min. odkryć i odsączyć z wody. Grzyby pokroić na drobne części. Mięso wyjąć, a do wywaru włożyć kapustę i grzyby. Uzupełnić wodę. Całość gotować 20 min. Następnie dodać sól i pieprz do smaku i gotować przez minutę. Odstawić z ognia i przyprawić śmietaną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|