|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Chutney z dyniTen pikantny chutney nadaje się idealnie do smażonego i grillowanego mięsa.
Składniki:
Sposób przygotowaniaDynię, cebulę, paprykę i ananasa pokroić w drobną kotkę. Wszystko wrzucić do garnka dolać sok z jabłek i przyprawy. Gotować 20 min mieszając od czasu do czasu. Słoki spażyć. Z chutneyu wyjąć liście laurowe dodać cukier i ocet. Doprawić do smaku i gotować jeszcze 10 min. Wrzący przekładać do wysterylizowanych słoików. Dobrze je zakręcić i postawić do góry dnem na 5 min. Przechowywać w ciemnym i zimnym miejscu. Trwałość 6 miesięcy. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|