Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Chutney z dyni CIMG3760.JPG
Chutney z dyni
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Chutney z dyni

Ten pikantny chutney nadaje się idealnie do smażonego i grillowanego mięsa.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • na grilla
  • dieta
Składniki:
  • dynia, 500 g
  • cebula, 300 g
  • papryka czerwona, 150 g
  • ananas, 220 g
  • sok jabłkowy, 75 ml
  • curry, 1 łyżecz.
  • kolendra mielona, 0.5 łyżecz.
  • pieprz czerwony, 0.5 łyżecz.
  • mielony pieprz, 0.5 łyżecz.
  • kmin rzymski mielony, 0.5 łyżecz.
  • sól, 30 g
  • liście laurowe, 2 szt.
  • cukier, 150 g
  • cukier żelujący, 120 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Dynię, cebulę, paprykę i ananasa pokroić w drobną kotkę. Wszystko wrzucić do garnka dolać sok z jabłek i przyprawy. Gotować 20 min mieszając od czasu do czasu. Słoki spażyć. Z chutneyu wyjąć liście laurowe dodać cukier i ocet. Doprawić do smaku i gotować jeszcze 10 min. Wrzący przekładać do wysterylizowanych słoików. Dobrze je zakręcić i postawić do góry dnem na 5 min. Przechowywać w ciemnym i zimnym miejscu. Trwałość 6 miesięcy.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650