Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Krewetki na ostro w sosie kokosowym CIMG3769.JPG
Krewetki na ostro w sosie kokosowym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Krewetki na ostro w sosie kokosowym

Pyszna i szybka przekąska - na pewno oczarujecie nią gości.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: trzy
Składniki:
  • czosnek, 2 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • chilli, 1 szt.
  • mleczko kokosowe, 150 ml
  • pomidor, 1 szt.
  • krewetka tygrysia, 250 g
  •  
Sposób przygotowania

Pomidora sparzyć i zdjąć z niego skórkę. Następnie skórkę pokroić na drobną kostkę (miąszu nie używamy ponieważ potrawa będzie zbyt wodnista, można więc go zamrozić). Papryczkę chili przekrajamy i wyrzucamy pestki, następnie kroimy w drobną kosteczkę. Ostrość zależy od upodobań dlatego jeżeli nie lubisz ostrego nie dawaj papryczki albo dodaj jej minimalną ilość. Na patelnię wrzucamy krewetki (mogą być zamrożone), dodajemy pokrojone pomidory, chili, wyciśnięty czosnek i zalewamy mleczkiem kokosowym z puszki. Dusimy około 15 minut - pod koniec dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę. Konsystencja potrawy musi być taka jak na zdjęciu tzn. jeśli jest zbyt wodnista należy odparować nadmiar płynu - odwrotnej sytuacji raczej być nie powinno.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650