|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Zrazy wołowePrzepyszne zrazy według przepisu mojej babci.
Składniki:
Sposób przygotowaniaWołowinę pokroić w plastry szerokości 1 cm. W miejscach grubszych lekko rozbić drewnianym (!) tłuczkiem. Posolić, popieprzyć mięso. Cebulkę (1 szt.) bardzo drobno posiekać, podsmażyć na maśle - przeszklić. Wymieszać cebulkę z musztardą - smarować plastry mięsa. Ułożyć pocięte w paseczki ogórki na mięsie. Zwinąć, związać nicią. Obtoczyć zrazy w mące - podsmażyć. Na drugiej patelni podsmażyć drugą cebulkę, wrzucić do garnka ze zrazami, dodać grzybki suszone, ziele angielskie i liść laurowy. Zalać wodą i dusić do miękkości. Podawać z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|