Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zrazy wołowe CIMG3752.JPG
Zrazy wołowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Zrazy wołowe

Przepyszne zrazy według przepisu mojej babci.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • suszony grzyb, 2 szt.
  • ziele angielskie, 4 szt.
  • liście laurowe, 2 szt.
  • mąka , 3 łyżk.
  • ogórek kiszony, 2 szt.
  • musztarda, 4 łyżk.
  • masło, 2 łyżk.
  • cebula, 2 szt.
  • wołowina , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić w plastry szerokości 1 cm. W miejscach grubszych lekko rozbić drewnianym (!) tłuczkiem. Posolić, popieprzyć mięso. Cebulkę (1 szt.) bardzo drobno posiekać, podsmażyć na maśle - przeszklić. Wymieszać cebulkę z musztardą - smarować plastry mięsa. Ułożyć pocięte w paseczki ogórki na mięsie. Zwinąć, związać nicią. Obtoczyć zrazy w mące - podsmażyć. Na drugiej patelni podsmażyć drugą cebulkę, wrzucić do garnka ze zrazami, dodać grzybki suszone, ziele angielskie i liść laurowy. Zalać wodą i dusić do miękkości. Podawać z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650