Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Cebula w cieście cebula smoazona.jpg
Cebula w cieście
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Cebula w cieście

Podawać do mięsa lub z sosem pomidorowym.

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • proszek do pieczenia, 1 szczypta
  • tłuszcz, 6 dag
  • jajka, 2 szt.
  • mąka , 10 dag
  • śmietana, 8 łyżk.
  • cebula, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Śmietanę rozmącić z jajami i mąką, dodać proszek, osolić, wymieszać. Ciasto powinno być nieco gęściejsze niż na naleśniki. Dużą cebulę obrać, pokrajać w grube talarki. Zanurzać w cieście, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650