Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ziemniaki odsmażane z jajami i szczypiorkiem Ziemniaki odsmażane z jajami i szczypiorkiem.jpg
Ziemniaki odsmażane z jajami i szczypiorkiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Ziemniaki odsmażane z jajami i szczypiorkiem

Podawać do zsiadłego mleka

Składniki:
  • śmietana, 5 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • szczypiorek, 1 łyżk.
  • jajka, 4 szt.
  • tłuszcz, 5 dag
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować, opłukać, ugotować w łupinach, obrać, pokrajać w talarki, włożyć na rozgrzany tłuszcz na dużej patelni. Jaja wybić, rozmącić ze śmietaną, osolić, wylać na ziemniaki, smażyć razem odwra­cając szeroką łopatką, aby ziemniaków nie kruszyć. Ziemniaki i jaja wymieszać z siekanym szczypiorkiem. Wyłożyć na salaterkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650