Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ziemniaki odsmażane Ziemniaki odsmażane.jpg
Ziemniaki odsmażane
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Ziemniaki odsmażane

Ziemniaki odsmaża się również na tłuszczu ze zrumienioną cebulą.

  • Sposób przygotowania: smażone
Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 4 dag
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować, opłukać, ugotować w łupinach. Obrać, pokrajać w dosyć grube plasterki, włożyć na dużą patelnię na rozgrzany tłuszcz. Szybko odsmażyć. W czasie smażenia odwracać łopatką, aby się równo­miernie rumieniły. Ułożyć na salaterce, podawać z mięsem lub surów­kami z warzyw. Wyłożone na salaterkę ziemniaki posypuje się siekaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650