|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Kapusta czerwona zasmażana z winemKapustę czerwoną przyrządza się również bez wina, wówczas przyprawia się zrumienioną cebulą lub dodaje goździków. Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę obrać ze zwiędłych lub zepsutych liści, opłukać, jak najcieniej, zszatkować. Zalać niedużą ilością wrzącej wody (1/4 l), dodać sól, cukier, tłuszcz (1 dkg), ugotować pod przykryciem. Przyrządzić zasmażkę jasnozłotą, rozprowadzić zimną wodą, zagotować, połączyć z kapustą. Mocno podgrzać, przyprawić do smaku octem i winem. Wyłożyć na salaterkę. Podawać do gęsi, kaczki, kuropatw, polędwicy wołowej, schabu itp. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|